13 juni 2024
18:30

Tillberga IK Fotboll

Referat: IK Oden Utv - Tillberga IK Fotboll

Kvälens motståndare Tillberga spelade ju i div 4 så sent som säsongen 2022. Året efter gick dom ihop med Tortuna men åkte då ur div 4. När Tortuna sedan drog sig ur div 5 inför årets säsong så valde Tillberga att starta om i div 7. Spelarna håller dock div 5 klass och vi valde därför att stärka upp U-laget denna gång. Samt ge tre P08-spelare chansen: Erik, Leon och Gabriel. Slutligen spelade båda A-lagets yngre tränare Kevin och Pelle (som för dagen var utsedd till lagkapten).

Laget var bra komponerat och öppnade matchen mycket starkt. Isak hade ett friläge redan efter ett par minuter men försökte sig på en svår chipp som misslyckades. Vi fortsatte att utnyttja Isaks snabbhet på vänsterkanten och han hade faktiskt ytterligare tre frilägen, varav en lobb över och två avslut som målvakten räddade. Skulle det bli en sån kväll?
Men sen kom han igång. Efter en knapp halvtimme lade Kevin ett perfekt instick till Isak som denna gång valde det rätta, en distinkt bredsida i målvaktens bortre hörn, 1-0!
Fyra minuter senare var det dags igen. Talangen Erik som fyller 16 i år spelade fram Isak som gjorde en repris på sitt första mål, stenhård bredsida i bortre hörnet, 2-0!
Det blev också ställningen i halvtid och vi hade genomfört första halvlek på ett exemplariskt sätt.

Händelser i 1:a halvlek
4' Kevin spelar fram Isak till ett friläge men han misslyckas med chippen
7' Kevin vinner boll, skottfintar och skjuter sedan ett skott som målvakten räddar
10' Rasmus tappar boll i farligt läge på vår planhalva, dessutom är Jocke väldigt långt ute vilket TIK-spelaren uppfattar och han skjuter bollen över Jocke men som tur är så går den precis utanför vänstra stolpen!
13' Tillberga vinner bollen på vår planhalva, rullar upp vårt försvar med fint passningsspel och får på ett bra skott som Jocke räddar
18' Rasmus vinner bollen på TIK:s planhalva och spelar fram Erik som skjuter men målvakten räddar
19' Erik passar fram Isak till ett friläge och han lobbar över målvakten men över ribban
20' Rasmus lägger ett instick till Isak som kommer fri och han får på en bra träff men målvakten räddar till hörna
23' Tillberga slår en crossboll från vänster till höger, spelaren tar emot bollen fint och fintar bort Rasmus, har fritt skottläge men skjuter utanför främre stolpen
27' Kevin slår ett instick till Isak som har sitt fjärde friläge men återigen räddar den duktige målvakten
29' 1-0 Oden genom Isak (assist Kevin). Ytterligare en suverän passning från Kevins känsliga vänsterfot ger ett femte friläge till Isak som denna gång avslutar distinkt!
33' 2-0 Oden genom Isak (assist Erik). Perfekt passning av Erik och återigen ett bra avslut av Isak!
36' Pelle vänder bort en motståndare och får på en bra träff men bollen smiter utanför vänstra stolpen
---------------
Vi öppnar andra halvlek starkt och är nära att utöka ledningen två gånger, genom Pelle och Erik.
Men istället reducerar Tillberga från ingenstans. Lite tafflig rensning tas emot av deras forward som pangar in 2-1 via högra stolpen från straffområdeslinjen. Jocke är nära att ta bollen men skottet är för bra.
Tillberga fick ny energi men försvarslinjen genom Oscar O, Sebbe, Oscar G och Rasmus spelar bra och tillåter inga målchanser. Vi börjar tappa lite ork framåt och byter in Elder och Nvar för att få mer energi, lite senare även unge Gabriel Granö som verkligen tar för sig mot de storvuxna motståndarna.
Allt slit ger belöning med kvarten kvar när Isak passar in till Kevin som ser en lucka i högra hörnet och säkert placerar in 3-1! Vi har ytterligare målchanser men effektiviteten var inte riktigt där och Tillbergas målvakt var dessutom mycket bra.
Men en rättvis vinst mot ett av topplagen i sjuan till slut!

Laget gör en riktigt bra insats idag, såväl A-lag, U-lag och P08-spelarna visade bra toga ikväll. Kul att båda tränarna Pelle och Kevin kliver in och visar spelarna hur man ska spela fotboll!
Till matchens lirare utser vi Isak som var ett otroligt hot mot Tillberga med sin snabbhet och gjorde två mål samt assist til det tredje!

2:a halvlek
47' Pelle går på genombrott och har fritt skottfält från 10 meter men väljer osjälviskt att passa och bollen bryts då av TIK, borde verkligen ha skjutit där!
54' Inspel av Isak till Erik som får på ett mellanting mellan skott och lobb, bollen är på väg in under ribban men målvakten lyckas styra ner den på egen mållinje och tar den sedan!
57' 2-1 Tillberga, skott stolpe in
75' 3-1 Oden genom Kevin (assist Isak)
80' Instick av Kevin till Isak som spelar vidare till Erik som skjuter och målvakten räddar igen
85' Oscar G spelar fram Isak som skjuter och ny räddning av den fantastiske målvakten!